Chez Janet

Chez Janet

Ranskalainen leivoskahvila ja lahjatavaraliike


Chez Janet Gourmet & Gift

Pieni pala Pariisia Helsingin Bulevardilla.

Kahvilan ranskalainen omistaja Sam Dekhal, halusi perustaa loistavista leivoksistaan kuuluisan äitinsä muistoa kunnioittaen Helsinkiin leivoskahvilan, josta voisi ostaa leivoksia myös mukaan. Ottaessaan yhteyttä toimistoomme tila oli jo löytynyt ja vuokrattuna, joten suunnittelu tuli tehdä nopealla aikataululla.

Suunnittelua ohjasi asiakkaan toive aidonoloisesta ranskalaistyyppisestä leivoskahvilasta, jonne olisi helppo pistäytyä. Leivosten lisäksi tilassa myydään lahjatavaroita ja järjestetään pieniä tilaisuuksia. Kahvilan harjoittama catering palvelu antoi oman lisähaasteensa pienen tilan suunnittelulle.

Chez Janetiin päädyttiin suunnittelemaan runsas mutta raikkaan oloinen ilme, jossa kaikki ranskalaisille leivoskahviloille tunnusomaiset elementit kristallikruunuista alkaen ovat mukana, mutta joiden valintaa on ohjannut moderni lähestymistapa. Esimerkiksi valittu vihreänsävyinen tapetti on samanaikaisesti sekä dekoratiivinen että modernin graafinen, ja ranskalaisille kahviloille tyypilliset kullansävyiset detaljit ovat muotokieleltään stilisoituja.

Chez Janet on saanut nopeasti vakiintuneet ystäpiirinsä Helsingin kahvittelijoiden keskuudessa ja instagram-ystävällisen interjöörinsä ansiosta kahvila on näkyvästi esillä some-kanavissa.


Ota yhteyttä
Tilaa dSignin uutiskirje

Saat uusimmat sisustusuutiset sähköpostiisi.