Aller

Sörnäinen, Helsinki


Työviihtyvyys on niin tärkeä asia, että palkkasimme kansainvälisen tason sisustusarkkitehtitoimiston dSignin suunnittelemaan meille Allerin tilat ja työprosessit. Meillä ei tehdä enää yhteistyötä osastojen välillä vaan työskennellään vastuullisesti yhdessä parhaimmissa mahdollisissa olosuhteissa.’, toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä kirjassaan ’Häiriö – Johtaminen disruptio ja alustatalous’.

Mediatalo Aller päätyi muuttamaan toimistonsa Punavuoresta Sörnäisiin. Muuttointo ja odotukset inspiroivista tiloista olivat korkealla mutta aikataulu ja budjetti tiukkoja. Aller valitsi kumppanikseen dSignin, koska tällä oli näyttöjä vastaavanlaisten projektien onnistumisesta.

Tiukasta aikataulusta huolimatta toimistomme suunnitteluprosessiin kuuluvat dSignin vetämät ideointi- ja toiminnallisuus-workshopit haluttiin pitää ja ne osoittautuivatkin ratkaisevan tärkeiksi onnistuneen lopputuloksen kannalta.

Toiminnallisuuden kannalta haastetta loi tilojen sijaitseminen kahdessa eristetyssä kerroksessa. Yhteisöllisyyden takia kerrosten väliin päädyttiin puhkomaan portaat, jotka nimettiin silloisen toimitusjohtajan mukaan Paulin portaiksi.

Monitoimitilojen yhteisöllisyyttä painotettiin muutenkin panostamalla kaikille yhteiseen suureen sydäntilaan, joka mahdollistaa niin sovitut kuin satunnaiset kohtaamiset. Työpisteiden ja sermien sijaan suureen avaraan tilaan luotiin moneen erityyppiseen työntekemiseen soveltuvia istuin- ja pöytäryhmiä. Tilan vetonaula on luonnollisesti keittiön omainen kahvipiste ja sen katseenvangitsijana toimii Allerin vanhoista tiloista mukaan otettu komea Hennigsenin Artisokka-valaisin. Sydäntila suunniteltiin muuntojoustavaksi siten, että se soveltuu aktiivisen arkikäytön lisäksi suurempiinkin henkilöstöinfoihin ja avajaistyyppiseen juhlakäyttöön.

Ideointityöpajoissa kehitelty sisustuksen inspiraatio päädyttiin lopulta ottamaan Korkeasaaresta, Helsingin eläintarhasta, joka pilkottaa toimiston ikkunoistakin. Jokainen neuvotteluhuone sai erilaisen oman villin tapetin leimaaman ilmeensä. Tiloihin sijoitellut runsaat kasvielementit olivat luonnollinen osa valittua teemaa.

Allerin työntekijöitä miellyttävästä runsaan värikkäästä ilmeestä ja tilojen mittavista rakenteellisista muutoksista huolimatta projekti pysyi budjetista ja aikataulussa osaavan suunnittelun ja tehokkaan projektijohdon ansiosta. Projektin kokonaiskesto oli vain puoli vuotta.

 

Kuvat: @hannakaisapekkala

Tilaa dSignin uutiskirje

Saat uusimmat sisustusuutiset sähköpostiisi.