IBM henkilöstöravintola

IBM henkilöstöravintola

665 m2 + 150 m2


Fazerin, IBM:n ja VTT:n kanssa yhteistyössä tehty ravintola- ja kahvila.

IBM ja sen henkilökuntaravintolaa operoiva Fazer halusivat uudistaa kokonaan 1970-luvun rakennuksessa toimivan henkilökuntaravintolan. Tavoitteena oli suunnitella kahvila-ravintola, joka houkuttelisi myös ulkopuolisia asiakkaita. Tätä silmällä pitäen tilaan puhkaistiin uusi sisääntulo suoraan kadulta. Ravintolasta erotettiin myös oma kahvilaosuutensa, joka toimii myös lounastarjoilun ulkopuolella.

Toimivien asiakaspolkujen ja linjastoratkaisujen suunnittelu oli oleellinen osa sisustusarkkitehdin työkenttää. Seinien sijasta suuri tila jaettiin pienempiin kokonaisuuksiin kalusterytmittelyillä ja vaihtelevilla lattiamateriaalivalinnoilla. Navigoinnin helpottamiseksi ravintola jaettiin vihreään, siniseen ja ruskeaan alueeseen.

Visuaalisen ilmeen lähtökohdaksi otettiin tilan alkuperäinen puurimakatto, joka määritti kaikkien puupintojen sävyn.
Kalustevalinnoissa painotettiin laadukkaita klassikkoja. Artekin kalusteet toimitettiin tilaan erikoissävyissä.

Lisähaastetta suunnittelutyöhön toi se, että ravintola toimii VTT:n testiravintolana, jossa tutkitaan ihmisten ruokatottumuksia viimeisimpiä digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen. Mm. lattialla vapaasti kulkevien robottien toiminta tuli ottaa huomioon lattiapintoja suunniteltaessa.

Tilaan tehtiin myös mobiilia työntekoa tukeva alue, johon valittiin loungetyylisiä huonekaluja ja mobiililaitteiden latauspisteitä. Paikalliset asukkaat ottivat loppusyksystä 2018 avautuneen kahvilaravintolan nopeasti olohuoneekseen ja siellä on järjestetty mm. lasten syntymäpäiväjuhlia.

Tilaa dSignin uutiskirje

Saat uusimmat sisustusuutiset sähköpostiisi.