Kemira HQ

Kemira HQ

Helsinki, 4000 m2


Kemiran tavoitteena oli muuton myötä uudistaa sekä työntekemisen malli, että päivittää tilojen ilme tälle vuosikymmenelle. Tiloihin toivottiin aikaisempaa nuorekkaampaa ja raikkaampaa ilmettä.

Technopoliksen uudisrakennukseen pitkäjänteisesti suunnitellut tilat räätälöitiin täysin Kemiran tavoitteisiin ja tarpeisiin sopiviksi.

Koko toimiston sydämenä toimii kahden kerroksen korkuinen näyttävä atriumtila, jonka ympärille toimistotilat kiertyvät. Atriumin alakerta taipuu myös suurempien tilaisuuksien järjestämiseen. Molemmissa kerroksissa lähinnä atriumia sijaitsevat tilat on suunniteltu siten että ne edistävät vapaamuotoisia kohtaamisia. Hiljaisen työskentelyn tilat sijaitsevat keskusaulan välittömässä läheisyydessä. Ajattoman ylellisiksi sisustetut edustustilat on sijoitettu rakennuksen ylimpään kerrokseen.

Uudistuksen yhteydessä lanseeratun uuden toimintakulttuurin periaatteiden mukaisesti henkilökunta voi valita työskentelypisteensä vapaasti, vaikka eri tiimeille on varattu omat työskentelyalueensa.

Toimiston yleisilme haluttiin pitää rauhallisen arvokkaana mutta helposti lähestyttävänä. Harmonisista hiekansävyistä koostuvaan värimaailmaan on tuotu harkittuja sinisiä ja kullan keltaisia aksentteja sekä mustia detaljeja. Oleellisia yleistunnelmalle ovat myös tammiset puusepän valmistamat kiintokalusteet ja keskialueen tammirimoitetut alakatot sekä toimistorakennuksen yleistunnelmaa pehmentävät kodinomaiset huonekaluvalinnat.

Luotua ilmettä tullaan jatkossa käyttämään kaikkien Kemiran toimipisteiden sisustusten lähtökohtana näitä uusittaessa.

kuvat: Hannakaisa Pekkala

Tilaa dSignin uutiskirje

Saat uusimmat sisustusuutiset sähköpostiisi.