Reaktor pääkonttori

Reaktor pääkonttori

Helsinki, 3500 m2


Reaktorin pääkonttorin 3500 m2 tilat sijaitsevat viidessä kerroksessa Helsingin ydinkeskustassa yliopiston Tiedekulman yläpuolella. Vuonna 2018 valmistuneen kokonaisuuden arkkitehtoonisista ratkaisuista vastasi JKMM arkkitehdit.

Ohjelmistoja suunnitteleva Reaktor toimii alalla, jonka luonteeseen kuuluu jatkuva kehittäminen. Samanlaista avointa, osallistavaa ja hierarkiatonta henkeä toivottiin myös yrityksen pääkonttorille. Tavoitteena oli luoda Reaktorin näköinen ja tuntuinen Reaktor-talo ja löytää tilaratkaisut, jotka tukevat juuri heille ominaista työnteonkulttuuria.

Voimakasta kansainvälistä kasvua hakevan yrityksen tilatarpeet ovat alituisessa muutoksessa minkä takia tiloista suunniteltiin mahdollisimman muuntojoustavia. Esimerkiksi neuvotteluhuoneet muuntuvat helposti työtiloiksi irtoseiniä siirtelemällä. Koko 6. kerros on helppo irrottaa tapahtumakäyttöön ja saunoja voi kuka tahansa Reaktor-hengen mukaisesti käyttää milloin tahansa.

Jokaisen kerroksen sydämenä toimii eloisa keskuspiazza, joka edistää satunnaisia kohtaamisia. Tilat hiljenevät piazzalta poispäin mentäessä. Siiloutumista on ehkäisty puhkaisemalla kerrosten välille piazzalta toiseen vievä pyöröportaikko, jonka kautta on helppo päästä tapaamaan eri kerroksissa työskenteleviä kollegoja. Portaat toimivat myös toimiston symbolisina vihreinä keuhkoina, niihin on kiinnitetty 300 viherkasvia. Ulkoilmaa pääsee haukkaamaan sisäpihan terassilla ja 6. kerroksen parvekkeella.

Vaikka tilojen on ensisijaisesti tuettava teknologiayrityksen työntekoa, sisustusratkaisuissa on haluttu Reaktorin hengen mukaisesti korostaa kotoisuutta. Digitaaliset ratkaisut on integroitu lähes huomaamattomattomiksi osiksi tiloja ja työskentelyyn sopivien huonekalujen lomaan on sijoiteltu niin paljon kodin sisustuksista tuttuja elementtejä että kokonaisuus on lähes kodinomainen. Kodinomaisuutta on tuettu myös valaistusratkaisuilla. Jokainen työntekijä voi säädellä valaistusta puhelimensa Houm-sovelluksen avulla.

Tilaa dSignin uutiskirje

Saat uusimmat sisustusuutiset sähköpostiisi.