Uudistettu Crowne Plazan operoima Hotelli Hesperia aukaisi ovensa lokakuussa 2020.

dSignille Hesperian kaltaisen aikansa huippusuunnittelijoiden luomuksen uudistaminen oli unelmaprojekti. Glamouria tihkuvan 1970-luvulta alkavan historian tutkiminen oli inspiroiva alkulähde suunnitelmille.

Tavoitteenamme oli luoda hotelliin ajan ja Hesperian henkeen sopiva ylellinen mutta lämminhenkinen tunnelma ja tuoda se tähän päivään tekemällä siitä helpommin lähestyttävä. Tästä syystä muutimme mm. aulan kulkureittejä ja sisääntulon paikkaa ja loimme aulan yhteyteen kutsuvia olohuoneenomaisia oleskelu- ja työskentelytiloja, jotka ovat myös muiden kuin hotellivieraiden käytössä. Hotelliaulan sydämenä sykkii drinkkivalikoimastaan kuuluisa aulabaari. Hotellin ravintola suunniteltiin siten, että se toimii aamusta yöhön, aamiaisesta myöhäisiin tunnelmallisiin illallisiin.

Avasimme hotellia ajatuksellisesti myös Töölönlahden suuntaan hyödyntämällä Töölönlahden inspiroimia graafisia aiheita aulan lisäksi huoneissa. Yhdistämällä rakennuksen ryhdikkäisiin elementteihin pyöreämpimuotoisia kalusteita ja mattografiikoita saimme aulakerrokseen toivomamme kepeän flown, joka kutsuu viihtymään.

Yle julkaisi sivuillaan uudistuksesta jutun. 

Kauppalehdessä olleen arvion löydät tästä.